34,3139$% 0.21
37,3555€% -0.08
44,2917£% 0.19
%
%
2379400฿%-4.01094
Geçtiğimiz hafta içinde Osmangazi’nin Çekirge mahallesine bağlı olan çoğunluğu guatır ve göğüs hastası olan 80 hane ve 30 kadar barakada yaşayan yaklaşık 400-450 vatandaşın çöplerinin toplanmaması yüzünden biriken çöplerini yakmak zorunda kaldıklarının haberini yapmış ertesi sabahta gün ağarmadan çöplerin toplatıldığı haberini vermiştik.
Söz konusu binalara bugün Temizlik İşleri Müdürlüğü görevlileri ve zabıtalar gelerek +65 yaş üstü vatandaşları “Yasal Tebligatla” uyardı! Asfaltı olmayan yerleşim biriminde 2,5 kilometrelik bir alanda toprak stabileze patika olan yürüme mesafesine daha önce “Osmangazi Belediyesi” tarafından bizzat yerleştirilen konteynırların ilk binadan itibaren 250 metre uzaklıktaki yola indirilmesi istemişti! Osmangazi Belediyesi’nin iş bilen bürokratlarının bu dahihane fikri şapka çıkartırdı! Gün geldi çöpler yine toplanmayınca cezadan korkan vatandaşlar çöplerini kendi araçlarıyla Çelik Palas’a ait konteynırlara kadar götürüp attı!
NE OLMUŞTU?
Kışın karda çamurda yağmurda, yaz sıcaklarında hergün yaşlı vatandaşların onca yolu nasıl yürüyeceği de merak konusu!
Bursa’nın nezih semti bir zamanların nadide mahallesi olan çoğunluğu guatır ve göğüs hastası emeklilerden oluşan Çekirge’de uzun zamandır toplanmayan çöpler sabah namazına mütabiken gelen temizlik ekipleri tarafından temizlendi. Osmangazi Belediyesine bağlı temizlik işlerinden 10 işçiyi Çelik Palas’ın güney yamacına temizlik için bırakan ekip daha sonra bölgede kara ve ulaşım yolu olmadığı için 35 dakika yürümek zorunda kaldı. Bursa Vatan Medya Gurubu ( Bayrak Haber, Zirvede Haber, Haberde BursaTV, Demokrat Zafer, Bursa Ant ) ERA Haber Ajansı ( ERA- Atlas Haber) gücü bu haber ile birkez daha kanıtlandı. 350 vatandaşın zorlu hayat mücadelesinde çöplerin düzenli toplanması önemli bir yer tutuyor. Biriken çöplerin uzun süre yolları olmayan toprak kadastro yolunda birikmesi sağlık şartlarını da olumsuz etkiliyor.
Bursa’nın nezih mahallesi olan ve 35 bin kişinin yaşadığı Osmangazi’ye bağlı Çekirge’de Uludağ yamaçlarında yüz kadar binanın sorunu megakentte çözülemiyor! 400-450 vatandaşın yaşadığı Çelik Palas’a 1,5 kilometre uzaklıktaki mesire alanına giden bir karayolu bulunamaması çöplerin alınamamasına mı neden oluyor? Geçtiğimiz hafta “Hayaller Büyükşehir Gerçekler Kestel’de Çöp Yığınları” haberimizden sonra yetkililer harekete geçmiş Büyükşehir ve Kestel Belediyesi haberin yayınlanmasından 2 saat sonra çöplük bataklığını temizlemişti. Biriken çöpler artık burada yaşayan guatır ve göğüs hastası vatandaşlarında sağlığını zorlamaya başladı. Çöplerin arasında yaşam savaşı veren vatandaşlar çöpleri yakarak kesif kokuyu ve sineklerin yumurtlama alanlarından kurtulmaya çalışıyor!
YAŞAM GELİRİ TALEBİMİZ, İKTİDARIN SURLARINA ÇARPARAK GERİ DÖNÜYOR!