34,3516$% -0.04
36,3567€% 0.03
43,7313£% -0.02
2.829,03%-0,49
4.809,00%-0,41
3085613฿%2.49363
Çarşamba Pazarpark’ta düzenlenen ve üç gün süren Gaziantep Tanıtım Günleri’nde ustalar hünerlerini sergilerken, birbirinden ilginç lezzetler yoğun ilgi gördü. Baklavadan katmere, Antep fıstığından kebaplara kadar yöresel birçok ürünün sergilendiği tanıtım günlerinde, tepsi ters çevrilmesine rağmen düşmeyen baklavalar ilgi çekti.
Bursa Gaziantep Derneği Başkanı Vakkas Parlak ve Başkanvekili Kemal Kurt, Gaziantep Yemek ve Kültür Şenliği etkinlik koordinatörü Mehmet Emin Şimşek’in öncülük ettiği şenliğe Gaziantep’ten onlarca şirket gelerek Bursalılara damak tadını tattırdı. 7 -11 kasımda gerçekleştirilen etkinlikte, maharetli ustalar hünerlerini sergilerken, Antep mutfağına özgü lezzetler ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Gaziantep baklavasından katmere, kebaptan fıstığa kadar yöreye özgü birçok ürünün sergilendiği tanıtım günlerinde, en çok dikkati ise tepsi ters çevrilmesine rağmen özel şerbeti nedeniyle yere düşmeyen baklavalar çekti. Yaprakzade, dilber dudağı, prens, çikolatalı baklava, midye baklava gibi birbirinden ilginç baklavaların sergilendiği stantlarda, tepsileri ters çeviren ustalar, İzmirliler tarafından beğeniyle izlendi. Öte yandan ustalar, Antep’in yalnızca mutfağını değil, yöresel kıyafetlerini de İzmirlilere tanıttı. Tamamen doğal malzemelerden yapılan ve Antep’e özgü bir ayakkabı çeşidi olan yemenileri giyen ustalar, ziyaretçileri yöresel kıyafetlerle karşıladı.
Dernek Başkanı Vakkas Parlak; “”Dünyaca ünlü mutfağımızı vatandaşlarımıza tanıtmayı amaçlıyoruz. Gaziantep’e gelemeyen ve orayı göremeyen kişilere bu tarz etkinliklerle Gaziantep’i anlatmaya çalışıyoruz. Burada gördük ki; Bursalılar, gerçekten Gaziantep mutfağını merak ediyorlarmış. Burada hedefimiz ise 150 bin vatandaşımızı ağırlamak. Açtığımız günden bugüne kadar oluşan yoğun ilgiye müteşekkiriz. İlerleyen günlerde Gaziantep’i Bursa’nın farklı lezzetleriyle farklı mahallelerinde tanıtmaya devam edeceğiz. Amacımız Gaziantep‘i, tarihi, kültürü, el sanatları, esnafı ve yemekleriyle özellikle 2016 yılında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na giren şehrin mutfağını burada tanıtmak bizlerin, kültür elçilerinin görevi oldu. Bizi, Gaziantep‘i, Bursa’da 5 gün boyunca tanıtmak için böyle bir etkinlik düzenledik. İçinde yöresel halk oyunları, el sanatları, yemek ve baklava yeme yarışmalarının olduğu bir etkinlik. Bursalılara, Bursa’da yaşayan insanlarımıza, hemşehrilerimize Gaziantep‘i tanıtmak, yaşatmak ve ilgi uyandırarak şehri görmelerini sağlamak adına böyle bir faaliyet yapıyoruz.” dedi.
Sözleşmeli Mülakat Mağduru Öğretmenlerin MEM Önündeki Eylemine Eğitim Sendikaları ve Milletvekillerinden Destek!