35,3534$% 0.54
36,7543€% 0.17
44,3683£% 0.11
2.957,73%0,05
4.784,00%-0,93
3264432฿%-0.83297
Nurcan Akca; “Gerek ilçemiz gerek Bursamız için kadın odağında çok özel projeler için TOBB ve GSTO bünyesinde yönetim kurulundaki arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor. Kadınlarımıza nefes ve onların sesi olmak istiyorum.” dedi.
Sigortacılık mesleğine nasıl başladınız?
Sigortacılık Mesleğine 2010 yılında Groupama Sigorta sağlık saha satış personeli olarak başladım. Bir süre yapıp bırakacağımı düşünürken bir an da sektörün içinde var olmanın güzelliğine kapılıp bu işi meslek haline getirebileceğime karar verip 25 yaşımda yani 2012 yılında aynı şirketin acentesi olarak ilk önce İstanbul daha sonra da Gemlik’te sigorta acenteliği faaliyetlerime başladım ve halen devam etmekteyim.
Mesleğinizi icra ederken sizin için olmazsa olmaz kriterler nelerdir?
Sektörümün hem saha hem de mutfak kısmını görmüş olduğumdan kaynaklı, meslek etiğine ve meslektaşlarımla bağlı, dayanışma halinde olmanın ne kadar önemli olduğunu bilerek yoluma devam ediyorum. Unutmamamız gereken şey şu ki bir meslek grubuna dahil olmak ne kadar önemliyse, mesleğinize sahip çıkmanız daha da önemli. Bunu gerçekleştirmek için var gücümle çalışmaya devam edeceğim.
Bursa’da sigortacı olmayı anlatır mısınız, Bursalıların sigortaya bakışı nedir? Bu konu ile ilgili ilginç bir anınız var mı?
Bursa genel hatları itibariyle, Marmara’nın incisi durumundadır. Birçok büyük sanayi devine ev sahipliği yapan, iklim koşulları nedeniyle ve lokasyonu sebebiyle ağırlıklı olarak sağlık, konut, kasko ve yangın branşlarında sektörü besleyen bir bölge olması sebebiyle Bursa’yı birçok ilden ayrı tutabiliriz. Sektöre ilk başladığım yıl satışını gerçekleştirdiğim sağlık sigortasını kullanarak doğum yapan bir sigortalımın, doğum sürecinde sabaha kadar dünyaya getirdiği bebeğin haberini beklemiştim o ilk heyecanın vermiş olduğu mutluluğu kelimeler ile tarif etmek imkânsız. Genel olarak sağlık ağırlıklı çalışan acenteler, zaman içinde sigortalılarının ailelerinden biri olur, dolayısıyla aileme yeni bir fert katılmış gibi bir hissi yaşamıştım.
Mesleki örgütlenmelerdeki çalışmalarınızdan bahseder misiniz?
Gemlik Ticaret ve Sanayi odasının 125 yıllık tarihinde seçilmiş ilk ve tek Kadın Meclis Üyesiyim. Kendi ilçemde ve yakın bölgelerdeki il ve ilçelerdeki meslektaşlarımız ile müşterek meslek komite toplantıları organize ediyoruz. Kendi bölgemizde karşılaştığımız avantajlı ve dezavantajlı durumları paylaşarak gerekli önemlerin alınması, sektörün gelişimine katkıda bulunmak amacıyla yapılan bu çalışmalara çok önem veriyorum. Aynı zaman da meslek tanıtım günleri organize ediyorum. Bir meslek olan ve sorumlulukları ve yükümlülükleri ağır olan Sigortacılık nedir? Kapsamı nedir? Anlatmaya, bilinçli acentelerin sayısını artırmaya yönelik çalışmalar gerçekleştiriyorum.
Sigortacılığın geleceğini nasıl görüyorsunuz? Özellikle gelecekte acenteler nerede olacaklar?
“Çağın ruhuna ayak uydurmak” teknolojinin ve gelişimin içine doğmuş bir kuşak var. İnternet aracılığıyla sosyalleşmeyi seçen Z kuşağına hitap etmek bu konuda çok önemli ve asla göz ardı edilmemesi gereken bir husus. Birlikte hareket etmek, güçlü sektör, bilinçli acente ve bilinçli tüketici ağını oluşturmak bu anlamda mesleği miras olarak gelecek kuşaklara iletmek anlamında çok önemli. Bu konuyu göz ardı etmemiz halinde sektörümüzün ve acente meslektaşlarımızın yara alacağına inanıyorum.
6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde birçok saha çalışmasında bulundunuz. Kısaca bahseder misiniz?
6 Şubat 2023 tarihinde 11 ili kapsayan deprem afetinden dolayı bölgede özellikle geleceğimiz çocuklarımız ile bir araya gelerek onlar için birçok sosyal faaliyette bulunduk, bunlardan en önemlisi de 22 gönüllü öğretmenimiz ile yürüttüğümüz Tübitak 4007 projesidir. 3000’i aşkın çocuğumuz ile bir araya gelerek onlara atölye çalışmaları düzenlendik.
Mehmet Kuş, “Çataltepe ‘Çakaltepe’ olmuş durumda”